Kestävyysajon harjoitustapahtumasarja Kotkan MU-keskuksessa

Tapahtumapäivät 2023 säävarauksilla: 4.2, 18.2, 4.3 

Järjestäjä Kotkan Urheiluautoilijat ry

Johtoryhmä: Jere Sahari, Sakari Arvila, Mika Salo

Osanotto-oikeus

Ajamaan pääsee aikaisintaan sinä vuonna, kun täyttää 15 vuotta. Osanottajilta vaaditaan jonkin AKK:n jäsenseuran maksettu jäsenyys 2023. Lisäksi vähintään yhdellä 18 v täyttäneellä ja kaikilla alle 18 v tiimin kuljettajalla / tapahtuma on oltava jokin voimassa oleva AKK:n lajitutkinto tai nopeuden 1-tason päätoimitsijalisenssi.

Alle 18 vuotiaan ilmoittautumisen allekirjoittaa myös koko tapahtuman ajan paikalla oleva huoltaja.

2–4 kuljettajaa / joukkue / tapahtuma. Osanotto tapahtuu omalla vastuulla ja vakuutuksella. Jos molemmat luokat ajetaan samaan aikaan, voi molemmissa luokissa ajaa sama(t) kuski(t), kun ko. tiimeissä on molemmissa neljä kuljettajaa.

Autot

Autolla tulee olla AKK:n katsastuskortti. Tekniikka AKK:n Endurance (Racing/Saloon) mukaan rakennettuja jokamiehenluokan autoja seuraavin, vain tätä sarjaa koskevin muutoksin:

·      vain etumoottori on sallittu

·      polttoainetankin tilavuus vapaa, täyttö auton ulkopuolelta

·      takaikkunan rajaamalle alueelle sumutakavalo sekä jarruvalot

·      sisustusta ei tarvitse poistaa

·      edessä omat tai huomio-/sumu-/päivävalot alkuperäisten umpioiden paikalla

  vilkut ja parkit saa poistaa

·      lasipinnat sääntöjen mukaisesti, polykarbonaattiset sivu- ja takalasit sallittu

·      min 2 kg sammutin vain varikkopaikalla

·      ohjaamossa olevia alkuperäisiä sähkösarjoja ei tarvitse suojata mekaanisesti

·      puskurit saa poistaa, kunhan poistaa myös kiinnikkeet

·      HUOM: tasauspyörästön lukko on kielletty

·      minimi turvakehikko: AKK säännöt 2021 8.3.1 Perusrakenne lisättynä oviputki kuskin puolelle.

·      takavetoisiin sallitaan tavaratilaan max 50 kg rautainen paino neljällä M10 (tai kahdella M10 U-) pultilla kiinnitettynä.

·      Katsastus kilpailupäivänä omalla varikkopaikalla ennen radalle pääsyä. Kirjataan puutteet, jotka on korjattava: 1. ennen seuraavaa tapahtumaa, 2. ennen seuraavaa kautta. Korjaamattomuus johtaa jokaisesta korjaamattomasta huomautuksesta 20 kierroksen VÄHENNYKSEEN tuloksissa.

Renkaat

Tehtaan valmistama ja nastoittama henkilöauton tieliikenteeseen hyväksytty nastarengas

(ei pinnoitettu!). Määrä vapaa.

 

Ajovarusteet

Vähimmäisvaatimuksena on tulelta suojaava ajopuku, kypärä, ajohanskat ja -kengät.

Mitään hyväksymismerkintöjä ei vaadita.

Tapahtumatoimisto

Kilpailupäivänä JM-radan Paviljongilla klo 9.00 alkaen.

Sarjaan ilmoittautuminen ja maksu

Ilmoittautumiset sähköpostilla 15.1.2023 mennessä Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.: Tiimin nimi, yhteyshenkilö ja auton tiedot. Maksut tapahtumakohtaisesti  KotkaUA:n tilille FI59 5172 0220 1449 44 100 € / luokka / tapahtuma. viitteeksi  tiimin nimi ja auton numero.

Ilmoittautuminen tapahtumapäivään

Sarjaan hyväksytyt joukkueet ilmoittavat kuhunkin tapahtumaan osallistuvat kuljettajat

Motorsport-ID numeroineen kirjallisesti aamun ilmoittautumisen yhteydessä.

Aikataulu

1. lähtö

 

2. lähtö

9.00 – 9.45

joukkueilmoittautumiset ja papereiden tarkastus

12.00 – 12.45

9.15 – 10.00

esikatsastus, radalle vasta katsastuksen jälkeen

12.15 – 13.00

9.30 – 10.15

harjoittelumahdollisuus + transponderien testaus

12.40 – 13.15

10.10

tiimipäälliköiden palaveri tornin edessä

13.10

10.25

lähtöön järjestyminen

13.25

10.30

liikkeeltä lähtö master-auton perästä

13.30

12.30

ajotapahtuma päättyy

15.30

 

Varikkopaikat

Joukkueelle annetaan oma varikkopaikka (n. 6×6 m) katsomopenkereen edestä, maasturia korkeammat huoltoautot sijoitetaan palkintokorokkeelta varikolle päin. Kuljetuskalusto on jätettävä pysäköintivarikolle. Kukin autokunta huolehtii varikkoalueensa puhtaudesta. Maahan valunut öljy yms. on puhdistettava välittömästi. Kaasugrillit ja vastaavat on sijoitettava yleisökaiteen taakse paloturvallisuuden takia.

Tapahtuman kesto, kierroslaskenta ja ajanotto

Tapahtuman kesto 2 tuntia, jona aikana on tehtävä 3 kpl kahden minuutin varikkokäyntiä. Sähköisen ajanoton transponderin telineen kiinnitysohjeineen saa ennakkoon seuralta. Transponderin saa ilmoittautumisen yhteydessä tornilta, jonne se on palautettava heti jokaisen tapahtuman jälkeen. Jokaisen tiimin kuljettajan on ajettava tapahtuman aikana yksi min 10 kierroksen yhtämittainen ajovuoro (ei varikkokäyntiä), muutoin tiimiltä vähennetään lopputuloksista viisi kierrosta.


 


Lähtöjärjestys

Ensimmäisen tapahtuman lähtöjärjestys arvotaan, seuraaviin laaditaan ns. englantilaisen kaavan mukaan siten, että lähtöpaikkojen summa on kaikille sama (±1). Takavetoiset aloittavat 1. ja 3. tapahtuman, etuvetoiset toisen.

Lähtötapa

Autot järjestäytyvät lähtölinjalle määrätyille paikoilleen SC-auton perään. Noin 15 sekuntia ennen varsinaista lähtöhetkeä SC-auto sytyttää keltaisen kattovalon (tai hätävilkut). Kun se lähtee liikkeelle, kuljettajat seuraavat sitä ja valvontapisteissä (P2 ja P3) vilkkuu keltaiset valot ohituskiellon merkiksi. Kun SC-auto sammuttaa kattovalon/vilkut ja ajaa ratavarikolle, lähtö ilmoitetaan hyväksytyksi lähtölinjalla (tornin edessä) vihreällä lipulla. Ohittaminen on sallittu vasta lähtölinjan jälkeen.

Huoltaminen, kuljettajan vaihto ja tankkaaminen

Huoltaminen, kuljettajan vaihto ja tankkaaminen tapahtuu kunkin joukkueen varikkopaikalla. Ensimmäisen ajovuoron kuljettaja ilmoitetaan ennen lähtötäpahtumaa torniin, seuraavat kuljettajat ilmoitetaan välittömästi 2 min stopin jälkeen. Ilmoittamattomuus johtaa varikon läpiajorangaistukseen. Tankkauksen aikana vain kuljettajan vaihto on sallittu, huolto saa alkaa vasta, kun tankin korkki on suljettu. Tulityöt on tehtävä kontin edustalla.

Varikolle saavuttaessa on pakollinen STOP, josta jatketaan omalle varikkopaikalle hitaasti ajaen ykkösvaihteella enintään 30 km/h. Huollon / kuskinvaihdon jälkeen jatketaan ykkösvaihteella enintään 30 km/h seuraavaan STOP:iin, josta pysähdyksen jälkeen kiihdytetään radalle siellä liikkuvia väistäen.

Ajotapa

Tapahtumassa noudatetaan soveltuvin osin AKK:n Sääntökirjan nopeuden lajisääntöjä. Lajin luonteen mukaisesti estämiseen kiinnitetään erityistä huomiota. Jos hitaampi estää ohitusta yrittävää, näytetään tälle välittömästi sininen lippu, seuraavalla kierroksella musta/valkea ja tarvittaessa vielä S&G (varikon läpiajorangaistus).

Hinaukset

Ulosajanut / penkkaan juuttunut auto vedetään hinurilla radalle. Jos sammunut auto ei käynnisty omalla startilla, se hinataan varikkopaikalle kilpailua keskeyttämättä. Kaikissa tapauksissa auton on kuljettava varikkopaikan kautta. Kun päälippupiste heiluttaa keltaista lippua ja näyttää SC-kylttiä, SC-auto tulee radalle kilpailua johtavan auton eteen / tilalle. Tällöin koko radalla on ohituskielto. Kun hinaukset on suoritettu, SC-auto poistuu varikolle ja päälippupisteen keltainen lippu sekä SC-kyltti poistuu ja P2 + P3 vilkut sammuvat.

Rangaistuksista

Liian nopeasta ajosta varikkoalueella, virheellisestä ajosta radalla yms. seuraa varikon läpiajorangaistus. Liian lyhyestä varikkopysähdyksestä rangaistaan uudella 2 minuutin pysähdyksellä omalla varikkopaikalla. Kilpailun johto voi sulkea tapahtumasta kuljettajan/tiimin, joka saa useita rangaistuksia virheellisestä ajosta.

Lippumerkit päälippupisteessä

mustavalkea + numero

varoitus virheellisestä ajosta

stop&go-kyltti + numero

varikon läpiajorangaistus

musta + numero

2 min stoppi omalla varikkopaikalla

sininen + numero

laske nopeampi ohi välittömästi

keltainen + SC-kyltti

SC-auto radalla, ohituskielto, näytetään kaikissa valvontapisteissä


 


Päälippupiste maaliviivalla toimii myös valvontapisteenä. Radalla on lisäksi kaksi valvontapistettä, joissa on keltainen vilkkuvalo ilmoittamassa vaarasta ja ohituskiellosta, joka loppuu heti esteen jälkeen. Valot ohjataan tornista, joten ko pisteissä ei ole miehitystä.

Tulokset

Online tulosseuranta netissä: https://www.race-monitor.com/ ja toimitetaan tiimin ilmoittamaan sähköpostiosoitteeseen tarkastuksen jälkeen. Julkaistaan myös tapahtuman facebook-sivulla ”Kotkan TalviEndurance”. Mahdollisista virheistä on pyydettävä selvitys viimeistään kisaa seuraavan viikon aikana.

Pisteet

Jokaisessa tapahtumassa jaetaan pisteitä joukkueille: 20, 17, 15, 13, 12, 11, 10, jne. Tapahtumasta sulkeminen = 0 pistettä.

Sarjan luokkien lopputuloksiin otetaan kaikki tapahtumat huomioon. Tasapisteissä ratkaisee ensiksi voitot, sitten kakkossijat jne. Jos tämä ei tuo ratkaisua, katsotaan paremmaksi se tiimi, joka ajoi sarjassa useamman kierroksen.

Palkinnot

Osa -kilpailujen luokkien kolme parasta joukkuetta palkitaan sekä kiertopalkinto sarjojen luokkavoittajille  vuodeksi. Kiertopalkinnot pitää palauttaa järjestäjälle sarjan ensimmäisessä kilpailussa. Palkinnot jaetaan erillisessä tilaisuudessa.

Yleismääräykset

Vain tapahtuman johtoryhmällä on oikeus tehdä muutoksia näihin sääntöihin, mutta kilpailun johtajilla on oikeus tehdä näihin sääntöihin tarpeellisia tarkennuksia tapahtumaa ennen ja sen aikana. Järjestäjien tekemistä päätöksistä ei voi tehdä vastalausetta, vetoomusta eikä niistä voi valittaa.

Vastuut ja varaukset

Jokainen kuljettaja osallistuu tapahtumaan omalla vastuullaan ja

vakuutuksellaan.Järjestäjällä on oikeus siirtää, keskeyttää tai peruuttaa tapahtuma(t).

Buffetti

Kotkan MU-keskus on alkoholiton alue. Koskee

kaikkia alueella liikkuvia.

Harjoittelu muuna aikana

Harjoittelu on sallittu kotkaua.net/index.php/tapahtumakalenteri -sivulla ja tiimeille sähköpostein kerrottuina päivinä ja aikoina turvamääräyksiä noudattaen sarjaan ilmoittautuneille tiimeille.

HUOM!!  Rata voi olla varattu muuhun käyttöön tai kunnostamatta, tiedot ilmoitetaan KotkaUA:n kotisivulla olevassa kalenterissa sekä tiimien ilmoittamaan sähköpostiosoitteeseen.

Kannatusjäsenet