30 vuotta sitten me kaikki olimme melko tasan 30 vuotta nuorempia. Äkkipäätä laskien jotkut jopa kakaroita. Pyörittiin Liitsin lenkillä ja harjoiteltiin parinmuodostusta.

Samaan aikaan toisaalla herra Benzin päätti nostaa tuotteittensa hintoja niin, että Suomenkin valtiovaltaa hirvitti. Niinpä se aloitti energiakriisin, keksi kattonopeuden ja kasikympin lätkän. Lopuksi se suuressa viisaudessaan kielsi autourheilun.

Ja kun kerran autourheilu oli kiellettyä, päätti pari kourallista ...vai oisko ollu koko korillinen... kavereita perustaa autourheiluseuran. Näin otollisissa merkeissä sai alkunsa Kotkan Urheiluautoilijat ry maaliskuun 25. päivänä vuonna 1974. Perustamisasiakirjan allekirjoittajina toimivat Virnu, Venna ja Race. Joitten harteille jäi myös seuran kehittäminen sen ensimmäisinä vuosina.

Autourheilu-kieltolaki loppui sitä kuuluisampaa kieltolakia lyhyempään ja jo syksyllä päristeltiin ympäri Suomea. Kotkassa kansalliset kisat aloitettiin Vinttikoira-ajolla, perään seurasi Kotkan Jääajo, KaakkoisRalli, Suvi-ST... mitä kaikkea niitä nyt vuosien saatossa on ollutkaan.

Inkeroisten UA:sta liittyi uuteen seuraamme kotkalaisia autourheilijoita, joilla oli jo SM- kultamitaleita kaapeissaan. Jostain syystä ketju kuitenkin katkesi ja Vilkkaat, Rainio ja kumppanit eivät tuoneet KotkaUA:lle sen ensimmäistä kultamitalia. Eivät tuoneet 80- luvulla myöskään jokkis-kuskit, vaikka lähellä taas oli, sillä Virtasen Ari ja Häsän Jussi kilpailivat mestaruusvuosiaan edeltävän kauden KotkaUA:n lisenssillä. Juniori-Huusari pääsi lähelle, mutta joutui tyytymään hopeaan. Puuttuvan äs-ämmän metsästys siirtyi uudelle tuhatluvulle. Antti Horto toikin SM:n Kotkaan 2002, mutta liittyi jäseneksemme vasta seuraavana vuonna. Ahosen Keksan hopeat rallicrossissa pitivät toiveitä yllä ja sitten se tuli viime syksynä. ...Keijo Ahonen, KotkaUA:n ensimmäinen ja toistaiseksi ainoa Suomen Mestari... Ja toinenkin Tavastilan suuri mies, Jukka Turpeinen pokkasi viikkoa myöhemmin SM:n, mutta taas kerran taskussa oli vieraan seuran lisenssi. Nyt kun vihdoin on saatu pää auki, seuraavaa SM-kultaa emme joudu odottamaan näin kauaa.

Ämmiäkin on hoideltu vuosien varrella, nimittäin äs-ämmiä. Maan parhaat autosuunnistajat, jääratakuskit, rallikuskit ...niin yleiset, juniorit kuin naisetkin..., rallicrossaajat, jokkiskuskit ...näissäkin yleiset JA naiset... sekä ura-autoilijat ovat vuorollaan laittaneet itsensä paremmuusjärjestykseen järjestämissämme kisoissa.

Seurassamme on katto korkealla, seinät kaukana ja ovet käyvät molempiin suuntiin. 30 vuoden aikana jäseneksi on liittynyt yli 1500 henkilöä, ja eronnut ...paremminkin erotettu maksamattoman jäsenmaksun johdosta... 1200 henkilöä. Se on paljon se. AKK-Motorsportin suurimmalla jäsenmäärällä muutes elvistelee Vantaan Autourheilijat, vajaat 500 jäsentä.

Kun koirat haukkuvat, on se merkki siitä, että karavaani kulkee. Ette uskokkaan, kuinka pienellä joukolla olemme joutuneet seuran asioita ja kisoja lähiaikoina hoitamaan. Ja kun on tullut palkitsemisen aika, kuinka ollakkaan, olemme palkinneet niitä, jotka ovat näihinkin talkoisiin osallistuneet. Jos se on näyttänyt itsensä palkitsemiselta, niin olkoon sitten sitä.

Rahaa on tullut, mutta on sitä mennytkin. Kaivoon ei rahoja ole tarvinnut heittää, sillä Lentokentän viereltä olemme löytäneet pohjattoman suon, jonne vanhat markat ja uudet eurot ovat uponneet kuin veitsi voihin. Mutta sieltä samasta paikasta suurimmat tulotkin olemme saaneet. Ja tulemme myös jatkossa saamaan. ...Älkää kertoko kellekkään, mutta jokkiksen yleinen SM on Kotkassa aiemmin kuin luulettekaan....

Hullut ideat olemme yleensä toteuttaneet heti, mutta mahdottomien loppuunsaatamiseen voi kulua useita vuosia, jopa vuosikymmen.

...Kotkaring, Kymiring, Eaglering, KaakkoisRing...

Miettikääpä sitä!

Kannatusjäsenet