Ladattava PDF-versio liitteenä sivun alaosassa!

Kestävyysajon harjoitustapahtumasarja

Kotkan MU- keskuksessa 

Tapahtumapäivät: su 26.1., la 1.2. ja su 15.2.2014 (kelivaraus) 

 

Järjestäjä: Kotkan Urheiluautoilijat ry Johtajat: Jarmo Karhu ja ??
Tapahtumatoimisto: ?? Katsastus ??
Ratamestari ?? Hinauspalvelu ??
Tulospalvelu ?? Stoppivalvonta ??
Ratavalvonta ??, ??, ?? Buffetti KotkaUA/??

Osanotto-oikeus

Ajamaan pääsee aikaisintaan sinä vuonna, kun täyttää 15 vuotta. Osanottajilta vaaditaan jonkin AKK:n jäsenseuran jäsenyys. Lisäksi vähintään yhdellä 18 v täyttäneellä ja kaikilla alle 18 v tiimin kuljettajalla / tapahtuma on oltava jokin voimassa oleva AKK:n lajitutkinto. Alle 18 vuotiaan ilmoittautumisen allekirjoittaa myös koko tapahtuman ajan paikalla oleva huoltaja. 2 - 4 kuljettajaa / joukkue / tapahtuma. Vuosilisenssittömille osanottajille on otettu AKK-Motorsport ry:n hankkima tapahtumavakuutus.

 

Autot

Autolla tulee olla AKK:n katsastuskortti. Tekniikka AKK:n Endurance Racing (ei myyntivelvoitetta) tai Endurance Saloon- sääntöjen 2002–2014 mukaan seuraavin, vain tätä sarjaa koskevin muutoksin:

- vain etumoottori on sallittu                  - polttoainetankin tilavuus vapaa             - takaikkunaan sumutakavalo sekä lisäjarruvalot

- sisustusta ei tarvitse poistaa               - edessä omat tai huomiovalot alkuperäisten umpioiden paikalla                      

- lasipinnat sääntöjen mukaisesti        - polykarbonaattiset sivulasit sallittu        - min 2 kg sammutin vain varikkopaikalla

 

Renkaat

Tehtaan valmistama ja nastoittama henkilöauton tieliikenteeseen hyväksytty nastarengas (ei pinnoitettu!). Määrä vapaa.

Ajovarusteet

Vähimmäisvaatimuksena on ajopuku, kypärä, ajohanskat ja ajokengät. Mitään hyväksymismerkintöjä ei vaadita.

Tapahtumatoimisto

Kilpailupäivänä JM- radan Paviljongilla klo 11.00 alkaen.

Sarjaan ilmoittautuminen ja maksu

Tiimin tulee tehdä lopullinen ilmoittautuminen sähköpostilla 15.1.2014 mennessä Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.: Tiimin nimi, yhteyshenkilö ja auton tiedot. Osanottomaksu koko sarjaan on 300 € / autokunta, maksettava 15.1.2014 mennessä KotkaUA:n tilille FI59 5172 0220 1449 44, tiedonantoja osaan tiimin nimi.

Ilmoittautuminen tapahtumapäivään

Sarjaan hyväksytyt joukkueet ilmoittavat kuhunkin tapahtumaan osallistuvat kuljettajat Motorsport-ID numeroineen kirjallisesti aamun ilmoittautumisen yhteydessä.

Aikataulu (jos tiimejä max 16 kpl)   

      11.00    - 11.30       joukkueilmoittautumiset sekä auton ja osanottajien papereiden tarkastus

      11.15   - 12.00        esikatsastus

      11.45   - 12.45        harjoittelumahdollisuus + transponderien testaus

      12.30                        tiimipäälliköiden palaveri tornin edessä

      12.55                        lähtöön järjestyminen

      13.00                        liikkeeltä lähtö master- auton perästä

      15.00                        ajotapahtuma päättyy

Varikkopaikat

Joukkueelle annetaan oma varikkopaikka (n. 6 x 6 m) ratavarikolta. Kuljetuskalusto on jätettävä pysäköintivarikolle.  Kukin autokunta huolehtii varikkoalueensa puhtaudesta. Maahan valunut öljy yms. on puhdistettava välittömästi. Kaasugrillit ja vastaavat on sijoitettava yleisökaiteen taakse paloturvallisuuden takia.

Tapahtuman kesto, kierroslaskenta ja ajanotto

Tapahtuman kesto 2 tuntia, jona aikana on tehtävä 3 kpl kahden minuutin varikkokäyntiä. Sähköisen ajanoton transponderin kiinnitysohjeineen saa aamulla toimistosta, jonne se on palautettava heti jokaisen tapahtuman jälkeen. Jokaisen autokuntaan ilmoitetun kuljettajan on ajettava vähintään 15 kierrosta.

Lähtöjärjestys

Ensimmäisen tapahtuman lähtöjärjestys arvotaan, seuraaviin laaditaan ns. englantilaisen kaavan mukaan siten, että lähtöpaikkojen summa on kaikille sama (+/- 1).

Lähtötapa

Autot järjestäytyvät lähtösuoralle määrätyille paikoilleen SC- auton perään. Noin 15 sekuntia ennen varsinaista lähtöhetkeä SC- auto sytyttää keltaisen kattovalon (tai hätävilkut). Kun se lähtee liikkeelle, kuljettajat seuraavat sitä ja valvontapisteissä (VP) heilutetaan keltaisia lippuja ohituskiellon merkiksi. Kun SC- auto sammuttaa kattovalon/vilkut ja ajaa ratavarikolle, lähtö ilmoitetaan hyväksytyksi lähtösuoraa edeltävässä valvontapisteessä vihreällä lipulla.

 

Huoltaminen, kuljettajan vaihto ja tankkaaminen

Huoltaminen, kuljettajan vaihto ja tankkaaminen tapahtuu kunkin joukkueen varikkopaikalla. Tankkauksen aikana vain kuljettajan vaihto on sallittu, huolto saa alkaa vasta, kun tankin korkki on suljettu. Tulityöt on tehtävä JM-pysäköintivarikolla.

Varikolle saavuttaessa on pakollinen STOP, josta jatketaan omalle varikkopaikalle hitaasti ajaen ykkösvaihteella enintään 30 km/h. Huollon/kuskinvaihdon jälkeen jatketaan ykkösvaihteella enintään 30 km/h seuraavaan STOP:iin, josta pysähdyksen jälkeen kiihdytetään radalle siellä liikkuvia väistäen.

Ajotapa

Tapahtumassa noudatetaan soveltuvin osin AKK:n Sääntökirjan nopeuden lajisääntöjä. Lajin luonteen mukaisesti estämiseen kiinnitetään erityistä huomiota. Jos hitaampi estää ohitusta yrittävää, näytetään tälle välittömästi sininen lippu, seuraavalla kierroksella musta/valkea ja tarvittaessa vielä musta (10 sek stop&go).

Hinaukset

Radalle pysähtyneet autot hinataan varikkopaikalle kilpailua keskeyttämättä. Kun valvontapisteet heiluttavat keltaisia lippuja ja näyttävät SC- kylttiä, SC- auto tulee radalle kilpailua johtavan auton eteen. Tällöin koko radalla on ohituskielto. Kun hinaukset on suoritettu, SC- auto poistuu varikolle ja valvontapisteiden keltaiset liput vaihdetaan vihreiksi kierroksen ajaksi.

Rangaistuksista

Liian nopeasta ajosta varikkoalueella, virheellisestä ajosta radalla yms. seuraa 10 sekunnin stop&go- rangaistus. Liian lyhyestä varikkopysähdyksestä rangaistaan uudella 2 minuutin pysäyksellä. Rangaistukset kärsitään ratavarikolle merkityllä alueella.

Kilpailun johto voi sulkea tapahtumasta kuljettajan/tiimin, jotka saavat useita rangaistuksia virheellisestä ajosta.

Lippumerkit päälippupisteessä

mustavalkea + numero           varoitus virheellisestä ajosta

stop&go –kyltti + numero      10 sek. tai 2 min. varikkopysähdys, pituus näytetään ratavarikolla

musta + numero                  kuljettajan ajo-oikeus päättyy, puhuttelu ja kuljettajan vaihto tornin edessä ratavarikolla

sininen + numero                 laske nopeampi ohi välittömästi

keltainen + SC- kyltti            SC- auto radalla, ohituskielto, näytetään kaikissa valvontapisteissä

Tulokset

Jaetaan kopiona jokaiselle tiimille ajanotosta tapahtuman jälkeen ja toimitetaan tiimin ilmoittamaan sähköpostiosoitteeseen tarkastuksen jälkeen. Julkaistaan myös KotkaUA:n kotisivulla www.kotkaua.net. Mahdollisista virheistä on pyydettävä selvitys viimeistään kisaa seuraavan viikon aikana.

Pisteet

Jokaisessa tapahtumassa jaetaan pisteitä joukkueille: 20, 17, 15, 13, 12, 11, 10, jne. Tapahtumasta sulkeminen = 0 pistettä.

Sarjan luokkien lopputuloksiin otetaan kaikki tapahtumat huomioon. Tasapisteissä ratkaisee ensiksi voitot, sitten kakkossijat jne. Jos tämä ei tuo ratkaisua, katsotaan paremmaksi se tiimi, joka ajoi sarjassa useamman kierroksen.

Palkinnot

Sarjan luokkien yksi - kolme parasta joukkuetta palkitaan pokaali/joukkue sekä kiertopalkinto-kotkat sarjan luokkavoittajille vuodeksi. Osakilpailun luokkien yhdelle - kolmelle parhaalle joukkueelle pokaali/kilpailija. Kaikki palkinnot jaetaan KotkaUA:n kevätkokouksessa.

Yleismääräykset

Tapahtuman johdolla on oikeus tehdä näihin sääntöihin tarpeellisia muutoksia tapahtumaa ennen ja sen aikana. Järjestäjien tekemistä päätöksistä ei voi tehdä vastalausetta, vetoomusta eikä niistä voi valittaa.

Buffetti

Alueella on buffetti ja grillipiste. Kotkan MU-keskus on alkoholiton alue. Koskee kaikkia alueella liikkuvia.

Lisätietoja tapahtumasta

kyselyt: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.                  

Harjoittelu muuna aikana

Harjoittelu on turvamääräyksiä noudattaen KotkaUA:n jäsenille vapaata kaikkina päivinä klo 07.00 - 21.00 välisenä aikana silloin, kun rataa ei ole varattu muuhun toimintaan. Sarjaan ilmoittautuneitten joukkueitten KotkaUA:n ulkopuolisilla osanottajilla on samat oikeudet sarjan viimeiseen tapahtumaan saakka.

 

HUOM!!            Rata voi olla varattu muuhun käyttöön tai kunnostamatta, tiedot ilmoitetaan KotkaUAn kotisivulla olevassa kalenterissa sekä tiimien ilmoittamaan sähköpostiosoitteeseen.

Attachments:
Download this file (TALVI-EMAsaannot2014.pdf)TalviEndurance Säännöt 2014[ ]123 kB

Kannatusjäsenet